Eren dos quarts de 9 del vespre del 19 de gener de 2010 quan en un cèntric carrer de Madrid vam rebre la trucada per la que havíem estat treballant durant tot un any. A una banda del telèfon el President de les Estacions Nàutiques d’Espanya; a l’altre, un grapat de rosincs i rosinques que crèiem fermament en el projecte ens havia portat a Madrid: la candidatura de Roses a Estació Nàutica.
Per Roses apostar per aquest projecte significava col·locar-nos al mapa de les millors destinacions nàutiques d’Espanya i d’Europa, però també validava i donava llum verda a la línea estratègica que ha de regir el futur del turisme a casa nostra: la cerca de la qualitat i la col·laboració publico privada.
Un any després, l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus ha assentat les bases perquè això sigui així i aquesta setmana ha presentat la pàgina web (www.holaroses.com) que ha servir de plataforma per fer arribar als futurs visitants productes turístics de qualitat i difondre els valors culturals, naturals i gastronòmics de Roses.
Una pàgina web que saluda al món amb l’universal “HOLA”, el mateix “HOLA” amb que s’iniciava i s’acabava el vídeo que va acompanyar els discursos de defensa de la candidatura de Roses pronunciats per Miquel Gotanegra i per mi mateixa.
Roses diu “HOLA” a un futur ple d’esperances per les destinacions turístiques que apostem per la qualitat. Un futur que s’escriu a múltiples mans, unes mans que remen en la mateixa direcció.
Una direcció que tenim molt clara, definida i visualitzada: Roses ha d’apostar pels seus valors més preuats: el Mar, la Gastronomia i el Patrimoni Cultural i Natural.
En aquesta direcció, divendres passat signàvem amb Santi Vila, alcalde de Figueres i President de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, el projecte “RO_AD Terra de Genis”, un projecte rosinc amb el suport de Ferran Adrià, que té la finalitat de crear rutes gastronòmiques, culturals i naturals sota el paraigües dels nostres dos genis empordanesos més universals: Salvador Dalí i Ferran Adrià.
El projecte neix amb voluntat internacional d’aquí que porti el nom de ROAD, una paraula anglesa que significa camí i que al mateix temps és l’acrònim de Roses i Adrià.
En aquest projecte l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus i té reservat un paper protagonista, essencial m’atreviria a dir, perquè entre les rutes projectades el mar sempre hi és present i fins i tot en té una en exclusivitat
Roses avança i mira el futur, però perquè Roses segueixi el seu camí és imprescindible caminar junts, perdre el llast de les discussions estèrils i seguir el far que ens guia cap a un turisme de qualitat. En definitiva, treballar a prop i mirar lluny.
Foto: ACN (Agència Catalana de Notícies)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada