Pàgines

Respectem Roses


S’acosten les eleccions municipals i a Roses la tensió política està arribant a uns nivells que resulta difícil d’entendre des d’una visió democràtica i també humana. És cert que durant tot el mandat hi ha hagut qui s’ha preocupat de què sempre n’hi hagués, de tensió, i quan s’acosten les eleccions la intensitat puja molts graus. A tots els municipis puja quan s’acosten eleccions; el que passa és que el punt de partida a Roses és molt més alt que a la majoria de municipis.

De fet aquesta manera d’enterbolir la vida política municipal al nostre municipi ja és històrica i al darrere sempre hi ha els de sempre; ho hem de superar, la majoria ho hem de superar; per respecte a la gent i per respecte a nosaltres mateixos. Roses és un municipi molt important a les comarques gironines tant des del punt de vista econòmic com social; ha estat, és i serà un referent comercial, turístic i paisatgístic però també està afectada per la crisi, la competència, que és cada vegada més forta, i per la globalització. Algú creu que en aquests moments i amb aquest panorama hem de perdre el temps amb insults i desqualificacions?

Insults i desqualificacions dirigits majoritàriament cap a la meva persona, que m’imagino que és per allò de què si matem el cap el cos també estarà mort. L’estratègia ve orquestrada per persones que en el camp de l’honradesa i l’honestedat no tenen precisament un currículum gaire engrescador. En tot cas crec que no hem de perdre més temps en aquesta dinàmica destructiva i nociva per al nostre municipi: hem d’aixecar el llistó. Què vull dir amb això d’aixecar el llistó? Doncs que la discussió política ha de centrar-se en uns paràmetres de futur i que, aquí sí, les aportacions per discrepants que puntualment puguin ser sempre seran positives pel nostre municipi.

Des que tinc responsabilitats de govern he procurat atendre les necessitats i expectatives de Roses en la seva globalitat: cohesió social, dinamitzar l’economia, pal•liar, en la mesura de les nostres possibilitats, els efectes de la crisi econòmica que patim i, amb la inestimable col•laboració del món empresarial i econòmic rosinc, modernitzar Roses tant en l’aspecte cultural, com el d’imatge i tot fent accions que ens han situat com mai en el mapa mundial.

És suficient tot això que acabo de dir? Per descomptat que no, però sí que representa la posada en marxa d’un escenari complex i molt positiu perquè serveixi de base per continuar avançant amb garanties; garanties que no estaran lliures d’obstacles que haurem de superar entre tots i totes.

Per aquí, crec jo, que hauria d’anar el debat que pot ser tan dur com vulgueu però amb unes regles de joc clares, transparents i basades en la lleialtat inqüestionable de les parts.
Aquest serà el nostre tarannà fins al dia de les eleccions municipals; tarannà que continuarà a partir de la presa de possessió del nou govern sorgit de la voluntat popular i que molt gustosament encapçalaré si aquest és el mandat de la ciutadania.

Farem, com sempre, una precampanya i una campanya molt pedagògiques; de contacte amb tots els nostres conciutadans i conciutadanes; una campanya que tendirà a establir ponts de diàleg i de futures col•laboracions i que, en conseqüència, no donarà oportunitat als “dinamiteros” perquè s’aprofitin d’una situació desmotivadora per a la gent.

La nostra voluntat de servei a Roses i a la seva gent ens porta a la pràctica del rigor, el respecte i la generositat política. L’altra opció, que alguns han estat practicant d’una manera cíclica, la de l’insult, les mitges veritats i les desqualificacions oportunistes i tremendament forçades, no ens interessen i a la gent de Roses, tampoc.


Article publicat a l' HORA NOVA divendres 28 de gener de 2011
Foto: Gerard Vivo