Pàgines

EL CAMÍ CAP ENLLOC.


el camí cap a enlloc
el camí cap a enlloc

L'articulista critica durament l'actitud del govern de Roses (CiU)
i els atacs que reben
com a oposició

MAGDA CASAMITJANA tinc la sensació que a l'actual govern municipal de Roses els preocupa més l'oposició dels socialistes que la pròpia acció de govern. És evident que tenim un gran equip i més que evident que l'Equip de Govern està perdut.
Dic això perquè contínuament intenten desestabilitzar-nos. Poso dos exemples: no fa gaire que l'alcalde-absent de Roses va dir que la cap dels socialistes, jo mateixa, havia de plegar; més recentment un articulista, retribuït amb diners municipals, s'esplaiava amb un article al Diari de Girona tot crititicant que no haguéssim assistit a una representació teatralÉ Podríem pensar, i fins a cert punt seria lògic fer-ho, que aquestes dues accions són una simple coincidència que correspondria a fets aïllats que per aquelles casualitats de la vida surten en un període breu de temps però si ens atenem a la història recent aquesta lògica de què us parlava no té gaire sentit. I dic això perquè ja quan governàvem patíem un assetjament mediàtic duríssim pel mateixos que ara ens critiquen contínuament la nostra feina d'oposició.
Durant quatre anys, i mes rere mes, l'articulista en qüestió ha publicat en una columna del Diari de Girona una crítica desmesurada i ha menystingut tot el que fèiem des del Govern de Roses. És veritat que em va proposar fer una discoteca al castell de la Trinitat! i des de Turisme no es va trobar oportú fer-li un contracte d'uns 30.000 € per fer un Festival Gastronòmic. Ara el Govern CiU-PP sí ha fet un contracte de 46.000€ per promocionar la nostra vila una setmana i en un sol indret! Encara no sabem quin ha estat el seu sou a part, sembla, de les comissions de torn.
Amb tots els respectes, crec que per aquest camí no arribarem enlloc perquè un govern s'ha de dedicar a tirar endavant el seu programa electoral i deixar a l'oposició que tiri endavant la seva estratègia. Els atacs continuats als socialistes només es poden interpretar com una cortina de fum per amagar la pròpia incompetència.
A més embolcallen els atacs als socialistes rosincs amb un discurs, fals i pedant, que pretén -ai las!- donar consells per a la recuperació de l'espai socialista, a Roses i arreu! No es tallen ni un pèl!
Fins quan podran mantenir aquesta careta que amaga moltes incapacitats, ambicions no confessables, interessos particulars -ja demostrats a bastament- i necessitat de crear "enemics" per distreure dels seus errors i de la seva mediocritat; fins quan haurem de suportar aquest escenari ridícul que res té a veure amb una acció municipal normal i normalitzada on el govern i l'oposició desenvolupen el seu paper amb totes les garanties democràtiques.
Fins ara el govern municipal de Roses ha reeixit amb dos projectes, estació nàutica i creuers, que vam aconseguir mentre jo era alcaldessa; me n'al·legro però que comencin a treballar de veritat i que deixin d'obssessionar-se amb el grup municipal socialista i, molt especialment amb la meva persona.
Nosaltres, els socialistes, intentarem fer una oposició constructiva, alternativa en allò que creiem convenient i de gestació d'un nou projecte per a Roses.
Explicarem, sense por i malgrat tot, el que creiem oportú i denunciarem el que s'hagi de denunciar. I ho farem de cara, com sempre i amb arguments. No com CiU, que s'amaga darrere un pamflet en què participen principalment càrrecs de confiança del govern escupint contra nosaltres. Potser això de pagar amb diner públic una revista que exalta l'alcalde i critica l'oposició sona a fets recents que han succeït aquí a prop a tocar.
Hi som i hi serem.