Pàgines

CRÒNICA DEL PLE ORDINARI DE L’AJUNTAMENT DE ROSES DEL 26 DE MARÇ DE 2012-03-28



El ple va començar a les 20:00 i constava de 9 punts a l’ordre del dia.

El Punt 2 dóna comptes de la puja de l’IBI . El PP fa un decret determinant l’increment del tipus de gravamen a aplicar per part dels municipis en l’Impost sobre Béns Immobles IBI per als béns immobles urbans per els exercicis 2012 i 2013.
LA PUJADA DE L’IBI A ROSES passa de 0,7350% al 0,7812%. CIU-PP van prometre no apujar l’IBI doncs ja ho teniu aquí. A pagar més els ciutadans de peu.

El Punt 4 és reiteratiu cada mes. Donar comptes de que l’alcalde no és mai a Roses i amplia les delegacions a la 1ªTinent d’alcalde.

El Punt 6 és l’aprovació del Conveni de col.laboració entre Ports de la Generalitat, Patronat de Turisme Costa Brava, Cambra de Comerç de Girona i de Palamós i els Ajuntaments de Roses i Palamós amb l’objectiu de promocionar conjuntamente els Ports de Roses i Palamós com a Ports i destinació de Creuers en la Conca Mediterrània.
Com tots sabeu durant 14 anys governats per CIU a Roses no s’havia fet res en temes de Creuers i d’obrir la Badia al Turisme. Tan sols un o dos vaixells van fondejar per portar turistes al Museu Dalí i no passar ni per Roses.
Com sabeu el 29 de novembre de 2010 el Govern que jo presidia vàrem lluitar i apostar per a que Roses fós destinació referent i fixa de CREUERS i ho vàrem aconseguir tot i les crítiques ferotges de CIU. El Grup Municipal Socialista estem totalmente d’acord i aplaudim que CIU hagi rectificat i assumeixi els nostres compromisos.Tot i així hem de criticar que només és per 2 anys, que l’ajuntament no té cap ruta pero oferir i que en aquest moment ni tan sols sap quina és la documentació que han enviat a Miami per promocionar el nostre Port i la Nostra Vila. Nosaltres teníem fets els folletons i les visistes que es podien fer a Roses i Comarca amb Rutes a través del ROAD: cultura, gastronomia, enoturisme, parcs Naturals, Patrimoni, guies marítimes, visites als Ports pesquers…Pensem que cal fer un Pas endavant i ser un referente clar de destinació turística-cultural-gastronòmica de la Mediterrànea i de la Costa Brava Nord.

El Punt 7. Per fi després da quasi un any de Govern aproven una addenda al Conveni relatiu a la Cessió de la SUF amb la contraprestació d’un nou equipament cultural. Creiem que és una vergonya que l’equip de govern de Roses CIU-PP no hagin tirat endavant el projecte de la SUF i l’hagin aturat únicamente per motius personals de l’alcalde. No entenem com després d’aconseguir uns 2M€ el govern de Roses es permeti el luxe de deixar-los perdre. Ja hi ha projecte que va guanyar un Concurs Públic i ja hi ha Diners. La inoperància del Govern és deixadesa. La gent de la SUF volem que es compleixi amb el contracte del Pla de Barris i que comenci ja la construcció. Val a dir també que és una vergonya com està la sala. Des del PSC reclamem que s'obri la Sala si encara no es tira a terra i que l’Ajuntament torni a programar activitats pels socis de la SUF. Si s’ha de tirar a terra que ho facin ja d’una vegada i que es faci una proposta de local per a la gent de la SUF mentre durin les obres. Ja no sabem si és deixadesa o voluntat de destruir tot allò que estava aprovat pel Govern Casamitjana.

El Punt 8. Aquí queda molt i molt clar que durant el mandat en que vaig ser alcaldessa vàrem fer les coses molt i molt ben fetes, amb seny i austeritat i és per això que avui podem dir que NO EXISTEIX cap obligació pendent de pagament als contratistas referits a l’article 2 del RDL ni de l’Ajuntament, ni de cap de les tres empreses dependents, la qual cosa fa innecessari elaborar i aprovar el Pla d’ajust establert en l’article 7.