Pàgines

Xarxa de Convivència de Roses


El dissabte 5 de febrer, un grup de persones joves va presentar a Roses la Xarxa de Convivència de Roses, i aquest fet representa una proposta d'acció solidària d'un calat molt profund.

Dic això perquè l'esmentada xarxa té com a objectiu principal col·laborar, des de la societat civil, amb la solució de diversos problemes que patim: marginació, dificultats d'adaptació, complementar esforços per a la integració, suport individualitzat a les persones, principalment joves, que ho necessiten amb urgència... en fi, que serà una eina que tendirià a millorar aquelles situacions que no responen als mínim que tothom hauria de tenir en el si de la nostra societat.

Com a alcaldessa estic molt satisfeta i orgullosa d'aquesta iniciativa i valoro extraordinàriament la qualitat humana i el valor cívic dels promotors del projecte. Tinc molt clar que iniciatives d'aquest tipus han de comptar amb tot el suport institucional possible.

L'actual generació de joves és la més activa en termes de participació social de totes les generacions joves de la nostra democràcia. L'actitud dels promotors de la xarxa i la decisió d'implicar-se socialment en l'esdevenir de Roses evidencien que els joves volen un futur millor i que estan disposats a ser sacrificats i solidaris i això, amigues i amics, és extraordinari.

Personalment, sempre he estat partidària de no regatejar esforços per millorar els serveis a les persones; es pot entendre, doncs, la meva alegria davant d'un fet com el que ens ocupa. Estem posant el nom de Roses al món com mai s'havia fet, però aniríem coixos si paral·lelament no avancéssim en solidaritat i creació d'escenaris eficaços per a la millora del benestar dels nostres conciutadans.

Entenc que sovint la demanda és molt urgent i pot semblar que tot el que es fa és poc, però no ens equivoquem: sense una base sòlida de funcionament institucional, compartint i creant espais de decisió amb la societat civil i propostes pensades per resoldre problemes estructurals, mai aconseguirem avançar adequadament cap a la igualtat i la justícia social.

Acabo felicitant els protagonistes, tot desitjant-los molts encerts i molta sort en aquesta singladura que acaben d'iniciar: el suport de l'alcaldessa el tenen garantit.

Pàgina web: http://www.xarxadeconvivencia.com/

Perfil Facebook: http://www.facebook.com/