Pàgines

Canviar en Majúscules.


Roses ha canviat. Sí, ha canviat FÍSICAMENT perquè s’ha fet gran, perquè ha millorat el dia a dia de carrers i places i enllumenat i voreres, perquè hem eliminat part dels contenidors vells i soterrat la brossa, ha canviat bé el barri més vell. Seguir un sol dia la brigada, la gent de RosesNet o els treballadors de ROSERSA és si més no esgotador. Sempre llistes i llistes de petites solucions al servei de grans problemes pels veïns afectats.

Roses ha canviat d’AMBIENT sí, ara és molt més distès, molt més proper, molt més participatiu i col.laborador. Roses ha entès que la figura de l’amo ha caducat i que cal que entre tots i totes es tirin endavant els projectes de ciutat. Per això Roses s’ha fet gran perquè ha entomat, ara sí ,la responsabilitat que tenen la seva gent amb el seu territori amb la seva vila. Roses estrena Estació Nàutica, Roses estrena plataforma per anar junts. Una vila amb un objectiu prioritari: fer de Roses un referent de CULTURA-NATURA-GASTRONOMIA.

Roses ha canviat també en la manera d’APRENDRE I ENSENYAR i ha fet un pas més cap a l’excel•lència educativa, CEIP IES i Llars d’infants treballen i s’uneixen per fer de Roses un referent educatiu, les universitats s’acosten i ens atrevim a fer ESTUDIS UNIVERSITARIS a casa nostra, un Postgrau de la UAB. Roses està preparada per rebre la construcció de la nova escola Montserrat Vayreda i per obrir per primera vegada una aula de P-0. Tots amb la possibilitat amb l’oportunitat de posar-se al dia i amb l’escola d’adults que triplica ja els estudiants de totes les edats. La Biblioteca ja té més de 10.000 socis gràcies a l’obertura de bat a bat i de moltes més hores al servei de la gent.

Roses ha entès que és cultura, que VIU CULTURA i amb la creació de la regidoria de cultura Roses s’ha situat en uns mapes mai concebuts. La Ciutadella radiant, el Castell preparat i a punt, els magatzem arqueològic per a fer-hi recerca, estudiants movent-se i despertant pedres antigues que reviuen i ens parlen fluix però descobrim dia a dia una mica més el nostre passat, la nostra vila.

Roses ha fet un salt important amb la QUALITAT DE SERVEIS, el CAP de Roses ja està a punt per fer radiografies i ecografies, més gran en espai i més gran amb professionals abocats dia a dia hora a hora a la salut dels rosincs. Roses s’ha solidaritzat i pels seus carrers circula el transport adaptat i la sensibilitat cap a la gent que més ho necessita.

Roses ha MADURAT i creat l’àrea de Promoció Econòmica dotant-la d’assessorament, formació i creació de llocs de treball, 150 de moment. Roses escolta més que mai i s’obra al talent i als emprenedors.

Roses ha canviat sí, està apunt ara sí amb BASES SOLIDES per a crear i créixer internament. Roses és una ciutat, una vila un poble, sí ho és tot alhora perquè entén la seva diversitat, la seva sensibilitat i el seu actiu de ser un espai d’oportunitats de futur.

Roses SAP de la importància d’ajudar el sector pesquer, colze a colze. Aviat podran créixer en coneixement i en espai a la zona industrial.I finalment Roses ha ENTÈS que és internacional.S’ha apropat al geni, li ha donat la mà per encomanar-se de projecte i d’il•lusió. Com Ferran Adrià Roses ha entès que els projectes han de ser únics i de tots. Roses es muda amb els seus millors vestits i vol ser la primera de la classe. Roses ha dibuixat un projecte que pot i vol anar molt més enllà de les seves fronteres , el projecte “RO.AD Terra de Genis” dissenya rutes amb sortida i arribada a casa nostra. Tothom hi vol participar. Ara és el moment d’avançar amb la col•laboració de qui ho desitgi.

Fem de Roses un TERRITORI OBERT, AMABLE i ENGRESCADOR, com diu Pasqual Maragall una vila “amb pesquis, talent i Intel•ligència”. Així som.