Pàgines

Aparcament soterrat


La mobilitat als notres pobles i ciutats és, des de fa molt temps, un maldecap pels responsables municipals. L'augment de cotxes s'ha anat produïnt d'una manera exponencial i, en els casos de municipis turítics com el nostre, l'allau de cotxes en determinades èpoques de l'any fa que els espais siguin del tot insuficients.

Hem procurat, des de que tenim responsabilitats de govern, oferir el major nombre de places d'aparcament possibles i és cert que una mica sí que hem avançat però no és suficient. Roses és dels pocs municipis de dimensió semblant que no té un pàrking soterrat. Aquest objectiu fa anys que es contempla i mai, per una o altra raó, no s'ha concretat.

Però ara Roses està d'enhorabona. Tindrem aparcament soterrat a la Plaça de Catalunya i, a més en unes condicions totalment favorables per l'economia municipal. No tinc cap dubte que estem davant d'una gran notícia per tothom però sobretot per aquelles persones que tenen algun negoci al nostre municipi.

Ja he dit que era un tema complexa de gestionar però si volem un comerç, una hostaleria i uns serveis potents hem de resoldre el tema de la mobilitat amb visió de futur i haurem de conjugar harmònicament les diferents modalitats d'aparcament: de pagament i gratuït.

Només per avisar als que vulguin fer demagògia barata amb aquest tema: el futur econòmic de Roses també passa per aquí.

Espero que el sentit comú també es faci palès en tots els membres del consistori, en el conjunt de la ciutadania rosinca no en tinc cap dubte.

ACTUALITZACIÓ ARRAN DE LA NOTA DE CIU

Bé, quan demanava responsabilitat als membres del consistori amb el tema de l'aparcament soterrat veig que per alguns és demanar massa...

L'alcalde antic ha fet arribar un escrit a diversos mitjans carregat de demagògia i mala fe... passem analitzar-lo doncs, diu...

1- Que Roses tindrà zona blava 365 dies l'any... Cosa inimaginable per qualsevol persona amb dos dits de front. Roses necessita zones blaves en certs períodes l'any, sobretot a l'estiu quan aparcar és una odissea.

2- Diu també que aquesta és la proposta de l'alcaldessa, quan en el darrer ple en el minut 25 ell mateix diu textualment: "Lògicament aquests són números de l'empresa, però no sabem si aquests són els nostres", pregunta a la qual se li respon que no, que l'ajuntament destinarà 1 milió d'euros per tenir capacitat de decisió tan en la durada de la concessió com en la implantació de zones d'aparcament regulades.

3- Es pregunta "perquè aquesta (empresa)?" Al ple ja se li va respondre que s'havia contactat en 4 empreses i aquesta va ser la que es va veure en cor de tirar endavant el projecte... en fi...

4- Segueix i té la barra d'afirmar: "tindrem ocupats, en règim de concessió, tots els aparcaments en superfície de tota l’avinguda de Rhode, de la plaça del Teatre, de la Rambla de la Riera dels Ginjolers, de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, de Jaume I, i de la plaça d’en Frederic Rahola per un període de vint anys"... Fals, totalment fals!! Aquesta és l'opció de l'empresa no de l'Ajuntament que ja se li va dir en el mateix ple que es pactaria amb veïns i comerciants quines serien les zones d'aparcament regulat.

5- I no para... : "És a dir, sempre més els veïns de Roses haurem de pagar per deixar el cotxe on li hem deixat sempre" Ni és a dir, ni és a res... el veïns de Roses podran deixar el cotxe on l'han deixat sempre, és més a l'estiu tindran zones exclusives d'aparcament per a rosincs i rosinques.

6- I això ja és boníssim... "el fet de que actuar sota la plaça de Catalunya entranya un evident risc per les edificacions que l’envolten"... però qui s'ha cregut que som! De veritat creu que faríem una obra sense les màximes garanties de seguretat?

En fi, el pitjor de tot és que aquest senyor sap perfectament que tot el que diu és MENTIDA! Però tot ho fa amb un únic objectiu, recuperar allò que el poble li va treure.

Mireu, ja em sap greu haver de contestar a aquest senyor, no ho faig mai i alguns em dieu que l'hauria de contestar més, però penso que caure en el parany de la crispació no és bó per Roses, però aquest escrit passa de taca d'oli.

La meva obsessió passa per solucionar la mobilitat de Roses, que és molt deficient. I això passa per construir un aparcament soterrat a la plaça Catalunya. També passa per regular zones de pagament a l'estiu en zones comercials per fomentar la mobilitat i així afavorir l'activitat econòmica. Ell també ho sap, per això va provar d'introduir la zona blava a l'avinguda de Rhode.

Ah! Un amic em diu que en el seu facebook ha posat que "a partir d'ara pagarem per tenir el cotxe aparcat al carrer". Al mateix ple, ell afirma que amb tots els procediments administratius no tindrem la infraestructura a punt fins d'aquí a a dos anys... en fi, s'agafa abans un mentider que a un coix...

Per si algú li queda algun dubte de la demagògia d'aquest senyor pensarà que al ple va votar en contra de l'aprovació de l'estudi de viabilitat de l'aparcament soterrat... doncs tampoc, es va abstenir. Veure per creure.