Pàgines

MANIFEST D’ALCALDES PEL TEMPORAL DE NEU 8 DE MARÇ 2010

Amigues i amics us adjunto el Manifest d'Alcaldes pel Temporal de Neu. Com no podria ser d'altra manera, Roses s'hi ha adherit des del primer moment. De nou, no em cansaré de donar-vos les gràcies pel vostre comportament, compromís i solidaritat durant el dies de la nevada. Moltes i moltes gràcies!


“Refer el país, millorar els serveis: per la dignitat dels veïns de les comarques gironines”


Les comarques gironines, la nostra gent, els nostres municipis, les nostres empreses, han patit les conseqüències del temporal de neu i vent que es va produir el dilluns dia 8 de març.


Els alcaldes de les comarques gironines que hem viscut a primera línia des del dilluns l'evolució de la crisi, volem expressar a l'opinió pública del país, especialment als nostres conciutadans de les comarques gironines, i en nom d'ells, el nostre clam perquè l’experiència que ens ha tocat patir no es repeteixi mai més en allò que sigui responsabilitat de les administracions i de les empreses de serveis públics . Ha estat una experiència evitable en bona part. Una experiència que ha de servir per prendre mesures que millorin tot allò que sabem que ha fallat, si cal corregint protocols i destinant inversions, millorant coordinació, informació i recursos humans i materials.


Com a portaveus del món local volem expressar la nostra queixa per les dificultats que hem patit durant les fases més crítiques de la crisi, provocades per una manca de comunicació i d’informació, davant de les actuacions previstes per les administracions i les empreses de subministrament energètic, per les operadores de telecomunicacions, així com per les concessionàries d’infraestructures de la comunicació. No hi ha res pitjor que la poca informació, o d’insuficient.


La manca de subministrament elèctric, que ha estat el principal problema viscut i que n’ha comportat d’altres, s’està allargant molt més del que seria desitjable, i està provocant un greu perjudici a la ciutadania i al teixit econòmic i empresarial dels nostres municipis.


LLegeix tot el Manifest aquí.