Pàgines

Discurs d'entrega de la Dracma de Plata 2009


Molt bon dia a tots i totes, moltes gràcies Consellera Marina Geli per acompanyar-nos avui, Delegada territorial, alcaldes, presidenta de la Creu Roja de Girona i Figueres, regidores i regidors, societat civil...

Gràcies a la Melissa, a la Wassima i en Mohamed de la Mosca al Nas per conduir l’acte.

La cançó que hem triat Moving, movem-nos, és la més adient per un acte com el d’avui en què les persones que es mouen sense esperar res a canvi fa més gran la Vila de Roses i ajuden a fer més gran el Món. Moving amb accions, amb projectes, amb pensament la Fe mou muntanyes també, de la beneficiència sola hem passat a moure transversalment...

Aquest any hem atorgat la Dracma, dracmes per ser més exactes, després d'haver copsat, per primera vegada, les preferències de la societat civil. Les respostes han estat variades i totes molt interessants, Ens adonem que hi ha molts rosincs i rosinques que sou mereixedors de La Dracma I això demostra que Roses és viva i es MOU gràcies a vosaltres.

Tots som conscients dels moments complicats que estem vivint i, per tant, el pensar amb els altres i actuar en funció d'aquest pensament té més sentit que mai: és el moment de les complicitats positives, tant entre la societat civil com en les institucions. l'altura de mires de les persones es veu en situacions com la que vivim..

Des del Govern som conscients del repte que tenim, tots plegats, davant nostre i hem pres la iniciativa en tot allò que ens pertoca però també hem de dir que no ho podem resoldre tot. Per això hem de cercar complicitats i el paradigma de les complicitats el tenim en les entitats que avui guardonem.

Aquest any hem creat des de l’alcaldia una taula per a polsar les conseqüències que ha generat l’estat econòmic actual i com afecta a la població, una taula de diàleg entre un grup de persones avesades ja al dia a dia i hem compartit problemes però també possibles solucions. Hem après de la gent que forma la taula que les paraules solidaritat, respecte, diàleg, ajuda són paraules amb tot el contingut i que hi són; però també he de dir que mots com ràbia, incomprensió i impotència arriben fins el fons del cor.

Fa molts i molts anys que Roses té la sort de tenir unes associacions que es preocupen per la gent. Són persones anònimes, discretes que no fan soroll, que no volen medalles ni reconeixements amb floritura, només volen recursos per tirar endavant un projecte humà.

Avui Roses fa un sentit i reconegut homenatge a la tossuderia, a la valentia i la humanitat de qui és la màquina de tren de la Solidaritat en majúscules. Roses vol agrair a totes les persones que durant molts anys han aportat el seu granet de sorra per a fer de Roses un lloc agradable i humà. Aquest any Roses reconeix amb la Dracma de Plata la tasca més difícil però més agraïda de la nostra societat: treballar per els altres sense esperar res a canvi.

A la Creu Roja d’avui i d’ahir, a FADIR i ADIR, a Roses Contra el Càncer i a tots i totes les que hi heu col·laborat i a Càritas de sempre :

Creu Roja – Albert Berta, Benet Vigo, Jesús Coma (+)
Càritas - Joan Pujol , Teresa Moran
FADIR Carles Coll, Faustino López
Fundació Roses contra el càncer – Sílvia Danés

Moltes gràcies per la vostra feina i la vostra empenta i il·lusió. Estem i estarem sempre al vostre costat.

Vosaltres sou el COR de Roses.

Demanaria que pugessin els regidors i regidores de l ’ajuntament de Roses.

No vull acabar sense dir unes paraules a qui ha estat durant 35 anys Mossèn de Santa Maria de Roses i que aviat anirà a descobrir nous horitzons gironins però no marxa gaire lluny i on continuarà la seva tasca.

Mossèn Joan! En nom del poble de Roses d’ahir i de la Ciutat de Roses que avui és, volem agrair-li la seva tasca, la seva humanitat, el seu tarannà afable i conciliador, la seva bona predisposició a col·laborar sempre, la seva dedicació a ajudar i a transmetre els valors cristians i sobretot els valors de la solidaritat entre les persones i els pobles.

De nou, Moltes gràcies!