Pàgines

Crònica del Ple ordinari del dia 2 de maig de 2012

Dir primer de tot que tot i fer un any que governen CIU-PP no veiem enlloc cap full de ruta, van esmenant i retallant i modificant els projectes que vàrem iniciar nosaltres. El punt 2 recorda,cada Ple,que vàrem deixar l'ajuntament amb un romanent de 3,600M€ i sense cap factura pendent, amb els deures fets i deixat projectes de present i de futur. D'aquests diners en lloc d'invertir-los en la gent i en les regidories amb més càrrega humana, els guarden per comprar terrenys. I sembla que seran els del Camping Bahia, a tocar del famós hotel. El punt 6 continuen amb el Conveni de col.laboració per la realització de pràctiques curriculars entre l'ajuntament de Roses i la Universitat de Girona. Llegeix el regidor de IN-cultura però signa la M Mindan. El regidor exposa lo important que és la col.laboració amb la Udg. Quan era d'esquerres va votar en contra d'una beca per a una estudiant de la Udg. Que miri què varen fer els tècnics de cultura que va despatxar i aprengui a fer convenis i col.laboracions. Recordo el màster i el Post-grau fet aquests últims quatre anys i sobretot l'ambient i el referent d'estudi i pràctiques aconseguit amb les excavacions a Roses entre moltes altres coses. El punt 7 és l'aprovació del reglament regulador de la participació ciutadana. Nosaltres vàrem el.laborar un Pla de participació ciutadana en què hi varen col.laborar moltes associacions de Roses. Hi ha una diagnosi impecable i proposa cap on hem d'anar. Espero que el tinguin en compte però ho dubto ja que tot el que vàrem iniciar i no acabar queda en un calaix per pura revenja i enveja. El punt 8 és la modificació de l'ordenança reguladora de l'ocupació de domini públic en l'activitat hostalera i comercial de Roses. Novament un projecte fet per nosaltres, que ens vàrem atrevir a regular el que feia de Roses un espai gairebé impracticable sobretot dins el casc antic. El punt 9 és l'aprovació del servei públic local d'aparcament en superfície controlat per parquímetres en el municipi de Roses. Nosaltres ja teníem el projecte i els diners per fer el Pàrquig soterrat que necessita urgentment el poble de Roses, havíem contemplat zones blaves però també verdes pels veïns i veïnes i liles per a la gent gran. Creiem que el que ens presenten és un pedaç i un projecte poc valent. Ens vàrem abstenir esperant poder col.laborar i participar més endavant quan el projecte estigui més definit com qui el gestionarà quines zones horari ... El punt 12 aprovat amb els vots de CIU i Gent Del Poble és la proposta relativa a l'aprovació del reglament regulador de règim de cessió d'espais i/o instal.lacions municipals. Creiem i defensem el nostre projecte que tracta tothom igual i no el que proposen CIU i Gent del Poble que dona privilegis només a uns quants.

1 comentari:

Juanjo Albors ha dit...

La Magda Casamitjana fa, al seu bloc, una “Crònica del passat Ple ordinari del 2 de maig”. Més que una crònica és una valoració personal. Em referiré únicament a allò que realment conec:

Referint-se al punt 9, l'aprovació del servei públic local d'aparcament en superfície controlat per parquímetres, la Magda ha escrit: “Nosaltres ja teníem el projecte i els diners per fer el Pàrquig soterrat que necessita urgentment el poble de Roses”

Un cop més, repeteix aquesta irrealitat, la de l’aparcament soterrat a la plaça Catalunya, com un mantra que segur que es creu ella mateixa perquè si no, no entenc com pot continuar defensant aquell fum disfressat de projecte, projecte del que ja vaig comentar que difícilment es podia haver trobat un lloc pitjor per a un aparcament soterrat a Roses.

El “projecte” eren 20 pàgines plenes de generalitzacions: “Els pilars sostindran les càrregues necessàries” i de falsedats: “El nivell sonor de l’àmbit es reduirà després de l’actuació” (amb una rampa ascendent, entre murs, al costat d’habitatges). Els diners els posava una empresa amiga a canvi d’hipotecar 545 places d’aparcament públic per al seu benefici.

És aquest el projecte i són aquests els diners dels que parla, ha parlat i continuarà parlant?, fins que algú, amb més seny, la tregui fora d’aquest paper de records sense base que s’ha atorgat, s’atorga i s’atorgarà irremeiablement.

Un altre dels exemples que posa, el punt 7: l'aprovació del reglament regulador de la participació ciutadana, la Magda diu: “Nosaltres vàrem el.laborar un Pla de participació ciutadana en què hi varen col.laborar moltes associacions de Roses”.

Recordo una primera reunió al CAR, a l’inici de la seva legislatura, on moltes persones i associacions amb ganes de participar vàrem estar convidades. Després, res de res a excepció d’un Pla, molt costós, encarregat a una empresa de fora del que ja no vam saber-ne res. Sis mesos abans de les eleccions, una altra empresa de fora va rebre l’encàrrec electoralista d’enfortir les relacions Ajuntament-associacions ignorant l’existència d’aquell primer Pla (en el que, sembla ser, “tots vam col•laborar”). Al final, també res de res.

Referent a la resta de punts que tracta no els comento ja que no són del meu coneixement però si aquests punts són de l’ordre dels que sí conec i he comentat, mal favor fa a la seva credibilitat.

Però una cosa sí he observat en aquesta “Crònica” i en quasi tots els seus escrits: Per una banda critica constantment que el nou govern destrueix tot el que ella havia ja iniciat. I, immediatament, afirma que el nou govern no fa sinó continuar els projectes que ella ja havia iniciat. Hi ha una certa incoherència en tot plegat, barrejada amb un permanent afany de protagonisme.

El PSC de Roses dóna molt més de sí sense aquest personatge, col•laborador impenitent dels especuladors.