Pàgines

Sobre el Congrés d'Hosteleria

Estic molt d'acord amb la notícia que publica EL PUNT i que resumeix alguns dels punt tractats al Congrés d'Hostaleria que van organitzar dilluns a Figueres l'Associació d'Empresaris d'Activitats d'Hostaleria de l'Alt Empordà i l'entitat La Cuina del Vent. La proposta de crear una taxa turística crec que és encertada, França ja fa molts anys que l'aplica, i és ara el moment de poder conscensuar en quina i com ha de ser aquesta taxa que benificiaria a tohom ja que el que es recapta serveix per a millorar les infrastructures de la vila per a aconseguir millor qualitat en l'espai però també en el dia a dia de la gent que hi viu i de la gent que ens visita o bé per avançar en temes de promoció o gestió dels ens que formen el teixit públic i privat. tot i que no hem de renunciar mai a cercar el millor finançament pels municipis turístics.
En el marc d'aquest congrés també es va apuntar la necessitat de disposar d'una agència de promoció turística a la comarca participada pel sector privat i el públic, i promoure així la feina conjunta dels dos sectors.
Sabeu tots i totes que defenso i he defensat i defensaré l'aposta per unir l'administració pública i el sector privat. A Roses ho ham aconseguit creant l'Estació Nàutica en el que hi ha més d'un centenar d'empresaris i l'ajuntament de Roses. Aquesta és l'aposta que cal fer des de l'Empordà una aposta de persones i territori conjunta, una empresa o un ens que gestioni les RUTES DE L?EMPORDÂ, el ROAD rosinc projectat i gestionat des de la comarca de l?Alt I Baix Empordà i també aquí aplaudeixo i comparteixo la idea d'unir els Empordàs i parlar d'un únic territori situat en un punt estratègic i amb grans pocibilitats econòmiques.
Felicito a l'organització i a tots i totes els que vàreu participar en aquest Congrés i us animo a ser valents i anar junts i com sempre a la disposició del territori i de la seva gent.

EL PUNT (20-10-2011)
L'Empordà recupera la proposta de crear una taxa turística
20/10/11 02:00 - FIGUERES - M.V
El sector de l'hostaleria de l'Alt Empordà ha recuperat la proposta de crear una taxa turística, però més vinculada a l'activitat econòmica, i no directament al client. Aquesta va ser una de les conclusions del Congrés d'Hostaleria que van organitzar dilluns a Figueres l'Associació d'Empresaris d'Activitats d'Hostaleria de l'Alt Empordà i l'entitat La Cuina del Vent. Aquesta taxa, segons es va dir, s'hauria de fer repercutir en la gestió de la destinació.
En el marc d'aquest congrés també es va apuntar la necessitat de disposar d'una agència de promoció turística a la comarca participada pel sector privat i el públic, i promoure així la feina conjunta dels dos sectors.
Precisament, i pel que fa a la marca Empordà, es va parlar de la necessitat que aquesta marca turística faci referència a l'Alt i el Baix Empordà, eliminant les barreres administratives. Segons es va concloure, cal potenciar els elements identitaris, culturals i socials que fan de l'Empordà una destinació singular.
Pel que fa a la gastronomia, es va parlar del moviment Km 0 i de l'slow food en confrontació amb la cuina tradicional, i de quin paper hi té la demanda.