Pàgines

Debat Socialista


Després de les eleccions al Parlament algunes coses han canviat. Primer de tot que el PSC, ERC, ICV passen a l’oposició, CIU amb molt bons resultats recupera el Govern de Catalunya i nous partits tindran representació al Parlament. Felicito, com ja vaig fer personalment a Santi Vila, a la coalició CIU per haver guanyat clarament les eleccions. Segon que PSC i ERC fan un primer pas i els seus candidats a la Presidència de la Generalitat deixen pas i es retiren de l’escena política futura. Tercer canvi el PSC entén i comprèn el que els ciutadans i ciutadanes no volen i conscients dels resultats surten veus que davant la crisi actual del partit reclamen un nou marc, un nou model intern. Alguns parlen de noms, altres d’objectius, altres de relacions amb Espanya, altres fins i tot de dues ànimes en un sol cos. Déu n’hi do les coses que han canviat!

He dit i continuaré dient que els 7 anys que el PSC ha governat Catalunya han estat molt productius, anys de canvis estructurals i de posicionament com a país en un espai ampli i de progrés. Els fets hi són i la història ho reconeixerà. He dit i continuaré dient que tan el President Maragall com el President Montilla han estat molt bons Presidents de Catalunya i que el primer va impulsar el nou Estatut que mai ningú havia gosat tocar; i el segon ha plantat cara a la Crisi i defensat Catalunya més que ningú davant un Tribunal Constitucional i un PP crescuts. He dit i continuaré dient que estic agraïda i orgullosa de la feina feta per tots els Consellers i Conselleres del PSC i que les seves polítiques han ajudat Roses i altres municipis a créixer i a tirar endavant en moments francament difícils.

Sóc militant socialista. Vaig entrar al partit de la mà de Martí Sans. Sóc membre de l’Executiva del PSC de Girona primer avalada per Marina Geli i després de la mà de Quim Nadal. Sóc admiradora fervent del meu referent polític és Pasqual Maragall i Mira. He estat al costat incondicional del President Montilla que admiro i respecto. Sóc alcaldessa de Roses i m’hi vaig presentar amb les sigles del PSC. Sempre dic el que penso i sempre ho dic amb veu alta i clara. Vull participar en el debat del PSC i vull col.laborar a fer un PSC fort i cohesionat. Vull que se m’escolti i jo escoltaré, vull sentir totes les veus del nostre partit. Necessito, necessitem saber què pensen tots els militants i simpatitzants del PSC, cal que tothom es pugui expressar lliurament.

El PSC que vull és un partit obert, un partit socialista amb els seus valors i el seus sentiments; un partit catalanista i federalista, un partit municipalista i progressista. Vull un PSC que ajudi i reforci les polítiques socialistes per a Espanya. Vull un PSC amb veu alta i clara a l’hora de parlar de Catalunya, una única veu socialista forta i decidida quan parlem d’Europa.

El PSC sempre ha estat un partit democràtic i sempre s’han escoltat totes les veus. Per tant, el debat està garantit. Un debat serè i amb un sol objectiu: recuperar la confiança de la gent del nostre país; amb un sol camí: el de les polítiques socialistes i un sol sentiment: un món més just i millor és possible.


Article publicat a www.gironanoticies.com