Pàgines

Estació Nàutica Roses - Cap de Creus


Aquest és el dicurs que vaig pronunciar el dia de la presentació de l'Estació Nàutica, el primer ens públic-privat que es crea a Roses i que treballa per promocionar turísticament Roses, desestacionalitzar l'oferta i la demanda i articular el futur de Roses al voltant del MAR, EL PATRIMONI CULTURAL I NATURAL I LA GASTRONOMIA.

Molt bona tarda a totes i a tots.

Avui es fa efectiu un somni, un compromís del Govern de Roses. Es fa realitat una idea que va començar en el cor i en l’esperit d’unes quantes persones. Avui es fa realitat un projecte pel present i pel futur en el que per primera vegada el sector públic i el sector privat es comprometen a liderar un camí comú per a transformar i sumar, a la ja consolidada destinació de sol i platja, perquè Roses esdevingui referència en destinació d’estades actives d’ esports nàutics.

No ha estat fàcil ni senzill per això primer de tot vull agrair als empresaris i empresàries,que a vegades sense gaires esperances però amb molta fe, es van reunir moltes vegades per tirar endavant el projecte. Moltes gràcies per tant als pioners!

Entre tots i totes hem aconseguit primer de tot entendre’ns, reunir-nos al voltant d’una taula amb l’objectiu comú d’encarar la crisi, de no tenir-ne por i pensar i buscar la millor fórmula per a la nostra vila.

Aquesta fórmula, aquesta eina és, i tots i totes ho volíem així, un ens, una societat, una associació com vulgueu dir-ho que fos participada per l’ajuntament i els empresaris. Calia buscar la manera d’encaixar les voluntats empresarials, les tècniques i les jurídiques.

Ara fa potser uns dos anys vàrem anar a l’Estartit a visistar i conèixer l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes. El seu president en Josep Maria Pla i la gerent la sílvia Ferrer, com també en Narcís Coll, ens va fer una amplia explicació i fins avui no ens han deixat, ens han assessorat, recolzat i avalat en tot moment. Roses us dóna les gràcies i us demana que no ens deixeu, que ara és l’hora de col•laborar, sumar i fer de la Badia de Roses la Gran Estació Nàutica de l’Estat.

Ser Estació Nàutica per tant és anar tots i totes junts en el camí del turisme ,vol dir estar entre les 30 Estacions nàutiques que té l’estat espanyol i les 6 a Catalunya. És participar i tenir una marca de qualitat molt potent avalada per tourespanya i per Turisme de catalunya, ens ho va recordar l’altre dia el director general de turisme de catalunya, el sr. Vilalta: "heu fet bé, molt bé. És la millor marca que hi ha en aquests moments al mercat".



És també un complement perfecte a la recent incorporada marca de qualitat de Roses de Destinació de Turisme familiar.

Ja veieu la setmana passada aconseguíem la DTF i avui presentem l’Estació Nàutica, dos objectius estratègics del Govern de Roses. No direm que ja hem complert, tot i que és així, sinó que continuarem treballant i sumant per seguir avançant. Roses avança. Sí. I avança molt bé. Sobretot gràcies a tots i totes vosaltres.

El Turisme a Roses és platja i és sol. És allotjament, és mar i esports i és comerç i també és gastronomia. Per reforçar la marca Estació Nàutica calia sumar-hi més qualitat i és per això que Ferran Adrià ha volgut ser-hi, però no tot sol, una flor no fa primavera, Ferran Adrià hi és acompanyat dels bons i magnífics restaurants de la vila que fa anys molts anys que treballen i molt des dels fogons per oferir una molt bona qualitat i és per aquest motiu que m'atreveixo a dir amb satisfacció que ROSES ÉS EL MILLOR RESTAURANT DEL MÓN.

I com que volem sumar aquesta Estació Nàutica està oberta a tots i totes les empresàries de Roses, a tots els emprenedors que vulguin afegir-s’hi.

L’esport Nàutic és important però també el que es pot fer a la platja i ahir Xavi Bosma ens va dir sí a l’Empenta i sí a col•laborar-hi.
És un camí que fa il•lusió és un camí que ja no té marxa enrera, és un projecte de tots que posa en valor la nostra història i les nostres potencialitat com a poble, com a vila i com a ciutat.

Seré, serem, al vostre costat per avançar i us agraeixo a tots que sigueu aquí i que confieu en Roses.

Caldrà treballar molt perquè hi ha moltes espectatives de molts rosincs dipositades en totes i tots nosaltres. Som-hi!! Estic convençuda que com més serem més aviat aconseguirem l’Excel•lència que Roses i tots vosaltres us mereixeu.

Moltes gràcies!