Pàgines

Escoltar més que parlar

Els polítics hem de parlar i comunicar però també escoltar molt més. Precisament això és el que varen fer dilluns els membres de la delegació de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia i Pesca del Parlament de Catalunya en la visita que van fer a la Confraria de Pescadors de Roses.

A la reunió vàrem tractar temes com la seguretat laboral, la crisi de la pesca, la millora de les instal·lacions de la Confraria, les preocupacions i propostes de la nova zona de reserva marina del Golf de Roses, la situació present i futura de la pesca, etc. Però sobretot vàrem escoltar els problemes i les mancances que els pescadors, en boca del Patró Major de Roses, l’Antoni Abad, detecten dia a dia.

La iniciativa dels parlamentaris és necessària, senzilla i eficaç. Estic convençuda que de les visites a Palamós, Roses o Blanes n’extrauran unes conclusions que difícilment haguessin detectat tancats en un despatx al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

Vaig insistir en el suport que la Confraria té de l’Ajuntament i de la seva alcaldessa per encarar els reptes de futur que se li presenten.

Des del govern municipal hem ofert a la Confraria un espai a la Zona industrial on puguin desenvolupar accions complementaries i reforçar la planta que està al port. Les noves tecnologies, per exemple, no només permeten que tu i jo puguem parlar pel bloc o pel facebook, sinó que també ofereixen múltiples oportunitats de negoci i el sector de la pesca, tan important a Roses, no n’ha de quedar al marge.

La visita dels parlamentaris a Roses ha de servir perquè el Parlament de Catalunya tingui tota la informació per fer una Llei de Pesca que reculli les inquietuds i les solucions aportades pels pescadors.


Enllaços d'interès