Pàgines

Àlex Sáez: “Cridem l’elector a aturar la dreta i a deixar una altra vegada Girona lliure de representació del Partit Popular”

 
Àlex Sáez: “Cridem l’elector a aturar la dreta i a deixar una altra vegada Girona lliure de representació del Partit Popular”
 
El candidat socialista alerta que una victòria de la dreta posaria en risc els sistemes sanitari i educatiu i de prestacions de l’atur i pensions, com ja ha passat a Catalunya amb CiU i en altres comunitats governades pel PP
 
La candidatura del PSC a Girona a les eleccions generals s’ha marcat com a objectiu frenar l’avenç de la dreta per garantir els sistemes públics de l’estat del benestar i evitar les retallades que ja són una realitat a Catalunya i a les comunitats autònomes governades pel PP. “Està en joc el nostre estat del benestar. Corre perill tot l’esforç realitzat pels socialistes per equiparar el nostre país amb el Nord d’Europa, en els seus sistemes sanitaris i educatius, en les prestacions d’atur i en les pensions” ha advertit aquest divendres el cap de llista al Congrés, Àlex Sáez. “El nostre gran adversari és el Partit Popular. Per això, cridem a l’elector a aturar la dreta i deixar una altra vegada Girona lliure de representació del Partit Popular”.
 
Si no es compleix amb aquest objectiu, “les retallades en contra de la classe mitjana i de les oportunitats de progrés dels ciutadans s’estendran a tot el territori de l’Estat”, segons Sáez. Exemples d’aquesta tisorada en els serveis públics ja són una realitat en el sistema educatiu de la comunitat de Madrid -governada per Esperanza Aguirre- o en el sistema sanitari català, ha recordat el líder socialista. “A Catalunya, en poc temps, CiU ha demostrat que el primer que ha fet és efectuar retallades lineals a l’espina dorsal del nostre sistema sanitari: ha tancat 22 centres de salut, 96 ja no obren a la nit i el temps d’espera per intervencions quirúrgiques ha augmentat un 23%”. I no només s’allarguen les llistes d’espera, sinó el temps de diagnosi, és a dir, el temps a diagnosticar la malaltia, un fet que pot ser decisiu a l’hora de fer-ne efectiva la seva curació. “Un exemple és la limitació de les colonoscòpies urgents, que serveixen per detectar processos tumorals”. Per això, Àlex Sáez ha reiterat que el del PSC és un model socialdemòcrata, l’únic que, a diferència del PP i CiU, pot garantir el principi d’igualtat i de serveis públics.
 
La major inversió a Girona en els darrers anys
 
Àlex Sáez ha explicat que la seva candidatura defensarà el treball realitzat pels governs socialistes dels darrers set anys, “reconeixent, però, les insatisfaccions generades”. En tot cas, Sáez ha recordat que “és innegable que Girona ha obtingut els darrers set anys el seu nivell màxim d’inversions, que ascendeix a 2.160 milions d’euros”.
 
Pel que fa infraestructures, el cap de llista del PSC ha explicat l’arribada de l’Alta Velocitat a Girona haurà suposat una transformació de la ciutat que ha requerit una inversió de 300 milions d’euros i que, “encara que algú ha volgut posar en dubte que el corredor mediterrani no era una prioritat del Govern socialista, així ho ha estat i així ho demostren els 11.000 milions d’euros que s’hi hauran invertit quan acabi l’any 2011”. En aquest sentit, Sáez ha recordat que “qui va apostar pel corredor central va ser el PP i Loyola de Palacio quan era Comissària de Transports i Energia”.
 
Màximes aspiracions i campanya propera
 
“El nostre punt de partida és tres diputats i dos senadors i mantenim les màximes aspiracions”. En aquest sentit, Sáez ha destacat la il·lusió dels socialistes per revalidar el tercer diputat aconseguit el 2008 –que ocuparia el ripollès Enric Pérez-, així com per repetir la victòria socialista a tot Catalunya.
 
“Farem una campanya molt propera, de confrontació d’idees i de programa electoral. Som una candidatura jove, amb una altra representació territorial i de caràcter municipalista. Som persones que coneixem els problemes diaris de la gent. Sabem que l’horitzó és complicat per la situació econòmica, però precisament en som conscients perquè com a alcaldes i regidors hem estat els primers a patir les conseqüències de les retallades” ha manifestat Álex Sáez.
 
Solidaritat i suport a la família de Montserrat Serra
 
A l’inici de la roda de premsa, el PSC ha aprofitat per mostrar des de la seva candidatura el suport a la família de Montserrat Serra, la cooperant de Palafrugell segrestada a Kenya. “Estem en contacte amb el Ministeri d’Assumptes Exteriors, que ens ha traslladat un missatge de confiança i de paciència. El Ministeri té molta experiència i ha solucionat casos anteriors. Confiem que, amb la discreció necessària, el cas es podrà resoldre” ha expressat Álex Sáez.