Pàgines

La garantia de la coherència


Quan l’any 2007 vam iniciar la singladura d’aquest mandat que ara acaba , molta gent deia o pensava que no arribaríem a port. És cert que l’aposta tenia la seva complexitat i si ens ateníem a la història municipal democràtica de Roses els dubtes tenien una certa raó de ser.

La composició del govern no va ser massa complicada perquè hi havia la voluntat d’una gran majoria del poble de passar pàgina; de passar pàgina al cofoïsme, a la mediocritat i al parroquialisme polític.

Els inicis van ser complicats: inexperiència en governar, moltes ganes de fer coses i una oposició que, des de l’inici, va marcar una manera de treballar poc o gens constructiva. Ara, mirant pel retrovisor, veiem que hem complert amb el programa proposat, hem cohesionat d’una manera notable l’equip -mèrit de tots-, tenim una correcta diagnosi del què necessita el nostre poble i hem aconseguit, amb ajuda externa, posar Roses al mapa mundial com mai havíem somiat de fer-ho a a aquest nivell.

Pel camí molta lluita, molts esforços, infinites reflexions i la constatació d’un equip de govern relativament jove, convençut del què feia i apassionat per Roses.

També moments amargs i injustificats que sempre estaran en el record i que hauré d’anar superant amb l’ajuda del temps i de l’entorn.

El què alguns criticaven des de diferents visions s’ha converit a la realitat en un exercici de maduresa democràtica: quatre partits, quatre projectes que es van reconduir en un sol i el convenciment de donar resposta al mandat popular per damunt de tot.

Us he de dir que aquests quatre anys de treball, de gestió i d’aprenentatge m’han donat força, il•lusió i seguretat per afrontar una nova campanya i continuar treballant per fer de Roses una ciutat sossegada, potent econòmicament i convençuda de què totes les seves potencialitats s’aniran concretant d’una manera continuada.

La resposta de les persones a qui hem demanat per configurar la llista ha estat excepcional; això ens permet pesentar una llista on l’experiència gaudirà del valor afegit de les qualitats dels nous i noves integrants de l’esmentada llista.

L’acceptació de compartir el projecte 2011-2015 no es produeix per què sí; és la constatació d’un treball eficaç i honest d’un govern que ha vetllat només per l’interès general dels rosincs i rosinques.

Estem vivint moments complicats que exigeigen equips compactes, units, capacitats i amb visió política del segle XXI. Equips, el nostre ho és, que a més de la gestió diària feta pensin en com afrontar els reptes de futur i superar, d’una vegada per totes, les lluites caïnistes que, per desgràcia, encara estem observant en algun espai de la política rosinca.

Experiència i il•usio´, treball i proximitat, transparència i participació són alguns dels binomis que ens possibilitaran continuar avançant en aquest projecte col•lectiu que es diu ROSES