Pàgines

Dia Mundial de la No-violència i la Pau

Avui se celebra el Dia Mundial de la No-violència i la Pau a les aules dels nostres centre educatius. A Roses el celebrem amb un cicle de cinema dirigit a més de 1.800 escolars on es projectaran les pel·lícules Kiriku y las Bestias Salvajes, El Gran Dictador i Promises.

L’objectiu d’aquest dia és que el missatge de pau entre pobles i persones sigui interioritzat pels més joves i recordar que l’educació no és valorativament neutre sinó tot el contrari: l’educació en els valors de la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau formen part dels objectius del nostre sistema educatiu.

La data, com a la majoria dels dies internacionals, no és atzarosa. Avui es commemora la mort de Mahatma Gandhi, líder nacional i espiritual Indi, que va encapçalar la resistència no violenta contra el colonialisme britànic.


L’Exemple de Gandhi és encara vigent per totes aquelles persones que, des dels àmbits més diversos de la vida, intentem canviar les coses d’una manera constructiva, buscant el diàleg, cercant complicitats i sobretot respectant i escoltant als qui no pensen com nosaltres. Però el valor educatiu d’aquesta celebració va molt més enllà.

Avui és un dia per reafirmar els centres educatius com a instruments de Pau i diàleg entre persones de diferent raça, cultura i religió. Transmetre el missatge de la tolerància i el diàleg entre els més joves és essencial pel la convivència i el futur dels nostres pobles, les nostres ciutats i del nostre país.


Convindran amb mi que a més d’un adult li aniria bé tornar a les aules, encara que només fos avui.