Pàgines

Comunicat Magda Casamitjana

Dissabte passat es va dur a terme la tercera assemblea de Nova Esquerra Catalana, en la qual vaig ser escollida membre del Consell p
olític juntament amb una vintena de companys més. Malgrat que no ho havia anunciat prèviament, a ningú se li escapa que per un tema de trajectòria i de pensament polític, el meu ingrés a NECat no és motiu de sorpresa.
Les raons que m’han portat a prendre aquesta decisió han estat diverses, però sobretot necessitava trobar un espai d’actuació concreta que representés fidelment uns valors i unes voluntats que sento i he sentit sempre i  que el meu el partit fins avui, el PSC, va decidir abandonar.
Vull recordar i fer un agraïment molt especial a tots i totes les companyes del PSC de la Federació de les Comarques Girones amb qui he compartit reflexions, valors, idees, projectes, amistat, complicitat i sobretot lleialtat. Gràcies a totes i tots per aquests 15 anys magnífics que m'han permès fer política municipal,sobretot, però també a nivell de les  Comarques Gironines. He estat molt i molt feliç al vostre costat i no tinc cap ni un retret sinó agraïment sincer i profund al PSC i als meus companys i companyes. Marxo del PSC amb molta experiència i molts i molts bons sentiments. 
El que em porta a NECat, doncs, és reconèixer en els companys i companyes que formen l'organització unes idees molt properes a les meves i a la del PSC, per mi genuí : el de Maragall, Raventós, Obiols i tants altres que portaren fins al cim el projecte socialista a Catalunya.
Estic convençuda que cal reconstruir des de la base aquest projecte socialista i col·ligar-lo amb les millors de les tradicions de les esquerres catalanes, si volem que un govern progressista retorni a la Generalitat. Sense servilismes ni sucursalismes, sense covardia però tampoc temeritat. Com vam declarar uns quants ciutadans i ciutadanes en el famós 
manifest de setembre de fa més d’un any, cal una esquerra catalana, forta i majoritària per a la Catalunya constituent, la Catalunya que ve.
I estic decidida a contribuir a la seva eclosió en el sí de NECat, però amb mirada generosa i sense fronteres: en aquest procés ningú sobra. Tampoc, i tampoc sobretot, els companys i companyes socialistes que es mantenen fidels a aquests ideals.